Museum

Posted on juli 25, 2016

Museum

Museum is het kanaal dat helemaal in het teken staat van kunst. Kunst blijft vaak ongrijpbaar voor veel mensen en Museum brengt hier verandering in. Museum maakt kunst laagdrempelig, begrijpelijk en interessant. Zo neemt het de kijker mee naar de meest toonaangevende musea in de wereld en toont bijzondere kunstwerken. Museum biedt de kijker op deze manier de mogelijkheid om te genieten van bijzondere schilderijen en foto’s die anders niet binnen handbereik zouden liggen. Denk bijvoorbeeld aan het Louvre in Parijs, het British Museum in Londen, het Van Gogh Museum in Amsterdam of het MoMa in New York. Deze virtuele rondleidingen worden toegelicht in het Engels waardoor de kijker alles leert over het kunstwerk en het museum. Ook zijn er programma’s waarin er meerdere kunstwerken van één kunstenaar worden getoond of waarin er een componist en een kunstenaar uit dezelfde periode aan elkaar gekoppeld worden. Museum toont dit alles in de beste beeld- en geluidskwaliteit.