Trace Urban

Posted on augustus 30, 2015

Trace Urban

TRACE Urban is het eerste wereldwijde televisieplatform voor de urban muziek en cultuur. Urban muziek bestaat uit Hip Hop en R&B, Ragga, Reggae, Latin, Cariben en Afro beats. De urban muziek en cultuur verenigt verschillende culturen in zich, is hierdoor multicultureel en spreekt dus een brede doelgroep aan. De doelgroep van TRACE is urban jeugd in de leeftijd van 15 tot 35 jaar van verschillende nationaliteiten. Deze doelgroep is vooral te vinden in wereldsteden, zoals bijvoorbeeld Amsterdam, New York en Parijs. Door urban muziek en cultuur wordt een brede groeiende internationale groep jeugd bereikt. Urban muziek wordt dan ook steeds populairder, ook in Nederland. Op bestaande muziekzenders is er wel aandacht voor Hip Hop en R&B, maar naast TRACE is er geen enkele andere muziekzender die in gaan op het feit dat urban muziek veel breder is dan deze twee muziekstijlen. TRACE besteedt aandacht aan alle urban muziekstijlen. De programmering van TRACE bestaat voor het grootste gedeelte uit muziek, maar daarnaast is er ook aandacht voor urban lifestyle en trends, shownieuws, evenementen en concerten. Urban muziek is internationaal en gevarieerd, maar spreekt toch een specifieke doelgroep aan in heel veel verschillende landen. Door middel van TRACE kan er een multicultureel jong en nieuw publiek voor digitale televisie worden aangesproken.